2014-01-16 17:53:51• hírek • Kocsis Zoltán

Frontálisan csapódott egy kisteherautóba a fiatalok Fordja

Szörnyű frontális baleset történt csütörtök délután Szatmárnémetiben, a Mátészalkai (Magnoliei) úton. A helyszínre három tűzoltóautó is kivonult, a személygépkocsi utasait hosszú percekig próbálták kiszabadítani a vas fogságából a szakemberek. Két embert kórházba szállítottak.

A baleset néhány perccel 16.30 után történt. A fehér Mercedes típusú kisteherautó a Magnoliei úton haladt a Szatmárzsadányi (Closca) út irányába, amikor a szemben jövő sávból egy sötétkék Ford áttért az ő sávjára és frontálisan beleszaladt. Szemtanúk szerint a Ford az út szélén parkoló autókat próbálta meg kikerülni, ám a nagy sebesség miatt túlságosan átsodródott a szemben közlekedő sávba és már nem tudta elkerülni a kisteherautót. A személygépkocsi sebességéről és az ütközés erejéről sokat elmond, hogy a Mercedest gyakorlatilag keresztbe fordította az úton.

A balesetben összesen négy személy érintett. A Mercedes sofőrje és utasa, akik éppen tejet szállítottak, sértetlenül megúszták az esetet. Olyannyira, hogy a sofőr a helyszínen vallomást tett a hatóságoknak és tájékoztatta a sajtó képviselőit is a történtekről.

A Fordban két fiatal ült - egy fiú és egy lány. Az autót a fiú a vezette. Mindkettejüket kórházba szállították - a lányt sokkos állapotban. Állapotukról egyelőre nem sokat tudni.

A rendőrség tovább folytatja a vizsgálatokat, hogy megállapítsa a baleset pontos okait, körülményeit illetve hogy valamelyik érintett fogyasztott-e alkoholt, mielőtt kormánykerék mögé ült. A sérültek egészségügyi állapotáról a későbbiekben igyekszünk tájékoztatni.


FRISSÍTVE!
A Szatmár Megyei Rendőrség tájékoztatása szerint a Mercedes kisteherautót a 36 éves Nicolae N. vezette, aki sértetlenül úszta meg a balesetet. A Fordot vezető 23 éves Mircea V.-ét viszont súlyos sérülésekkel szállítottak a Szatmár Megyei Kórházba, míg utasa, a szintén 23 éves B. Izolda kisebb sérüléseket szenvedett.

A  rendőrség munkatársai a helyszínen alkoholtesztnek vetették alá az érintetteket. Nicolae N. eredménye negatív volt, míg Mircea V. nem volt olyan állapotban, hogy meg tudja fújni a szondát - esetében a vérvizsgálat dönt. Ellene egyelőre gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával indul eljárás.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: